Με την Αιγίδα του Ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

Γιορτάζουμε την Ευρωπαϊκή Χρονιά Πολιτιστικής Κληρονομιάς

"Europe Started Here!" // 2018
Castle of Mytilene

Video Installation Art, Participatory performance.

Δημιουργούμε μια διευρυμένη πολιτιστική εμπειρία αναδεικνύοντας την Ευρώπη μέσα από τις μίξεις και τις αντιφάσεις της στον αρχαιολογικό χώρο του Κάτω Κάστρου Μυτιλήνης Πανσέληνος 26 Αυγούστου.

Video Installation Art, digital technologies, οι διαφορετικές κοινότητες της Μυτιλήνης και ο υπέροχος αρχαιολογικός χώρος του Κάτω Κάστρου Μυτιλήνης [με το μικρό χαμάμ, τα Οθωμανικά και Βυζαντινά τείχη, την οθωμανική είσοδο και τα παλιά πορνεία], συνδέονται και γίνονται Ένα.

Μια πολυεπίπεδη εμπειρία ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς στο Παρόν!

Ρίχνουμε τους προβολείς και φωτίζουμε το πρόσωπο της Ευρώπης στο σήμερα με όλους τους έντονους κοινωνικούς και πολιτικούς προβληματισμούς που τροφοδοτούν τον πολιτισμό μας.

Το νερό, ο κάτοικος, ο μετακινούμενος άνθρωπος, ο πρόσφυγας , ο μετανάστης μαζί μαζί σε μια αφήγηση, μια χορογραφία ζωής και δημιουργίας.

Ο αρχαιολογικός χώρος, τόπος μνήμης, ενόρασης και σκέψης μετατρέπεται σε χώρο ζωντανού ζυμώματος του παρόντος με το παρελθόν μέσω της πλέον σύγχρονης τέχνης και τεχνολογίας.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Αγγελίνα Βοσκοπούλου & Jessica Sartor d’Avigdοr. «Turalu» / Ελλάδα & Γερμανία, Αγγελίνα Βοσκοπούλου «Skin Deep» / Ελλάδα, Emmanuel Tussore, «Sirens» / Γαλλία, Olga Guse, "Angels" / Ρωσία, David Ian Bickley, “Darkwood” / Ιρλανδία, Φλωρεντία Οικονομίδου, “Heart Attack” / Ελλάδα, Sarawut Chutiwongpeti, “Dream of a Greater Country” / Ταϋλάνδη.

Η τέχνη και ο κόσμος μας είναι ένα:
Η χορογράφος Ερμίρα Γκόρο δημιουργεί, ως αποτέλεσμα κοινής δουλειάς με τις διαφορετικές κοινότητες της Μυτιλήνης [κάτοικοι, τουρίστες, μετανάστες], μια χορογραφημένη πορεία τους μέσα στο Κάτω Κάστρο Μυτιλήνης ως μέρος της μεγάλης εορταστικής βραδιάς του Video Installation Art.

Είμαστε συγκινημένοι βλέποντας ότι αυτή η ανταλλαγή της Ζωής με τη Ζωή, υπήρξε τόσο συναρπαστική όπως συναρπαστικός ήταν και ο χώρος που τη φιλοξένησε.

Curator: Φιλία Μηλιδάκη

Καλλιτεχνική συνεργάτιδα: Ερμίρα Γκόρο

Design: Ελισάβετ Παπαγεωργίου

Documentation: digapictures Avagiannos

Σε συνδιοργάνωση με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Η δράση είναι ενταγμένη στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “Europe In My Region”.

 

Social Media

 

facebook

instagram

instagram

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter της ιστοσελίδας μας για να λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία και νέα του Eye's Walk Digital Festival.

Contact us

Email at: info [at] eyeswalk [dot] gr
Όνομα - επώνυμο(*)
Please type your full name.

E-mail(*)
Invalid email address.

Κείμενο Μηνύματος
Invalid Input

captcha(*)
captcha Invalid Input