Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Cinesthesia ιδρύθηκε το 2015 με πρωτοβουλία της curator Φιλίας Μηλιδάκη και με έδρα το Δήμο Σύρου Ερμούπολης. Σκοποί της είναι η ανάπτυξη και η προβολή του σύγχρονου πολιτισμού και η σύνδεσή του με τo δημόσιο χώρο και την κοινότητα μέσα από καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές παραγωγές.

Η Cinesthesia πειραματίζεται με την τέχνη στο δημόσιο χώρο με όραμα να δημιουργεί μια ζωντανή εμπειρία . Η δημόσια τέχνη ξυπνά και κινητοποιεί τη συλλογική συνείδηση ως προς θέματα κοινωνικής υπευθυνότητας και αλληλεπίδρασης. Η τέχνη, ο πολίτης & ο τόπος γίνονται μια ενεργή ενότητα. Αναζωογονείται η έμφυτη φαντασία και καλλιτεχνική ικανότητα του θεατή. Στοχεύουμε στη συμμετοχή του κοινού και των καλλιτεχνών με ένα ελεύθερο και συναισθητικό τρόπο [Cinesthesia = Συναισθησία: όταν ένα ερέθισμα κινητοποιεί πολλαπλές αισθήσεις].

Η Cinesthesia διοργανώνει:

Το “Eye’s Walk Digital” . Ένα καινοτόμο φεστιβάλ που συνδυάζει τη digital τεχνολογία, το video installation & performing art,το design εμπειρίας με το ιδιαίτερο πολιτισμικό και αρχιτεκτονικό υπόβαθρο μιας πόλης. Το “Eye’s Walk Digital” αντλεί τα θέματά του από τον άνθρωπο και την κοινωνία για να δημιουργήσει ένα νέο είδος τέχνης συνθέτοντας όλα τα παραπάνω. Οι παραγωγές του αναπτύσσονται στο δημόσιο χώρο με τόλμη και με τη συμμετοχή των καλλιτεχνών, των επισκεπτών και της κοινότητας.

Το “Cinesthesia” φεστιβάλ ντοκιμαντέρ και εμπειρίας https://www.facebook.com/cineshtesia?fref=ts. Πρόκειται για μια πρωτότυπη ιδέα όπου με αφορμή πάντα ένα ντοκιμαντέρ, πειραματίζεται με τις δυνατότητες της τέχνης να «ξυπνήσει» την εμπειρία του θεατή μέσα και έξω από τα όρια ενός κινηματογράφου και να δημιουργήσει «τέχνη μέσα από την τέχνη»

Η Cinesthesia απασχολεί μόνιμο προσωπικό, εξωτερικούς συνεργάτες και εθελοντές. Κάθε χρόνο προσφέρει θέσεις Πρακτικής σε τελειόφοιτους φοιτητές.

 

Our Team

filia

Φιλία Μηλιδάκη
Curator

 

elisabet

Ελισάβετ
Παπαγεωργίου
Graphic designer

 

Sofia

Φιλία Μηλιδάκη
Curator

 

Ελισάβετ
Παπαγεωργίου
Graphic designer

 

Σοφία Γουργουλιάνη
Fundraising Development Manager

arapoglou

Ελένη Αράπογλου
Media Manager

 

blank

Αλέξανδρος Τσώνης
Social Media Coordinator

 

blank

Ελένη Αράπογλου
Media Manager

 

Αλέξανδρος Τσώνης
Social Media Coordinator

 

Δημήτρης Σουμής
Web Developer

Social Media

 

facebook

instagram

instagram

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter της ιστοσελίδας μας για να λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία και νέα του Eye's Walk Digital Festival.

Contact us

Email at: info [at] eyeswalk [dot] gr
Όνομα - επώνυμο(*)
Please type your full name.

E-mail(*)
Invalid email address.

Κείμενο Μηνύματος
Invalid Input

Captcha(*)
Invalid Input